"Oostbloktruckers gevaar op de weg"

Geplaatst op 24 november 2011 door

DEN HAAG - In de Tweede Kamer heeft een meerderheid uitgesproken dat er fermer moet worden opgetreden tegen zogenaamde Oostbloktruckers. Minister van Verkeer Schultz van Haegen moet volgens deze meerderheid harder optreden tegen de misstanden binnen deze groep. Een ander punt van aandacht  is de concurrentievervalsing die hierdoor in de transportsector  is ontstaan.

Aanleiding voor de oproep was een eerder verschenen krantenartikel dat repte van de abominabele condities waaronder Truckers uit het Oostblok hun werk moeten uitvoeren.  Zo worden ze zeer slecht betaald, hebben ze vrijwel geen opleiding en  spreken zij hun talen slecht.  Bovendien worden ze de weg op gestuurd met slecht onderhouden en soms zelfs gevaarlijk materieel.

gevaar op de wegTLN, de brancheorganisatie  voor Transport en Logistiek  in Nederland, is blij met het aanstaande ondezoek. Volgens een woordvoerder van deze organisatie ontvangen zij al veel langer klachten over de omschreven misstanden. Door gebrek aan deugdelijke cijfers krijgen zij echter moeilijk inzicht in de omvang van de problematiek.

De kersverse Belgische vereniging van chauffeurs “Driver Owners United” luidde onlangs de noodbel ten aanzien van de concurrentievervalsing. “Door de verschillen in financiele verplichtingen –zoals een ander fiscaal regime en andere voorschriften aan materiaal-  kunnen Oost Europese rijders goedkoper rijden. Niet alleen heeft de sector hier  direct last van, ook de veiligheid is het geding. Van alle aanrijdingen waarbij vrachtwagens zijn betrokken is meer dan driekwart buitenlands.”  Aldus een van de initiatiefnemers van DOU,  Dirk Segers uit Kruibeke.

Op maandag 12 wordt er in Nederland een protestactie tegen Oost Europese concurrenten georganiseerd door Nederlandse truckers.

Tussen 11 en 12 uur brengen zij hun snelheid terug naar een hinderlijk langzaam niveau. Klaas de Waardt van de VERN kondigde dat aan. De Nederlandse Vrachtwagenchauffeurs worden vergezeld door  Deense, Noorse en Zweedse collega's

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Actueel RSS Beleid RSS Voertuigen

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.