Het Nieuwe Werken-update-

Geplaatst op 06 oktober 2011 door

Het Nieuwe Werken-update-

Dat "Het Nieuwe Werken" (HNW) ook nieuwe problemen met zich meebrengt werd deze week geillustreerd door het bedrijf Stellar Data Recovery.  Met toenemende regelmaat raken organisaties bedrijfsinformatie kwijt. Het nieuwe werken stuwt het gebruik van laptops, memorysticks en smartphones naar grote hoogte. Het kwijtraken van bedrijfsgegevens door beschadiging, verlies, nonchalance en diefstal is aan de orde van de dag meldt Stellar.

De flexibiliteit die HNW kenmerkt vereist het gebruik van mobiele technologie als laptops en smartphones. Werknemers keizen immers steeds vaker zelf waar en wanneer zij werken. En dat is steeds vaker buiten kantoor.

Zo opende Athlon deze week een FlexCentre bij Schiphol. Doordat er meer alle faciliteiten worden aangeboden dan op kantoor zelf zullen deze initiatieven steeds succesvoller blijken zegt Armand van Veen van Athlon.

Niet alleen het besparen op reiskosten en reistijd zijn argumenten. Alle werklekken en vergaderfaciliteiten zijn trendy, arboproof en duurzaam opgezet.

Daar waar het veiligstellen van kritische bedrijfsinformatie binnen kantoor goed is geregeld is er in de mobile eschil nog veel werk te verzetten Aldus Kees Jan Meerman van Stellar Data Recovery. De grote hoeveelheden bedrijfsgegevens die medewerkers meenemen teneinde “Nieuw” te kunnen werken valt buiten het zicht van de IT-manager met alle risico’s van dien.

Stellar beveelt IT-managers aan om beleid te ontwikkelen omtrent deze ontwikkelingen. Het kan al zo simple zijn al seen wekeleijks herinnering aan de buitendienstmedewerkers periodiek een Back-up te maken en de mobiele apparatuur eenduidig te beveiligen. Bij verlies van de apparatuur is men niets kwijt en valt de data niet in verkeerde handen.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Actueel RSS Automatisering RSS Beleid RSS Het Nieuwe Werken

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.