Mobiel werken – Werknemers met smartphone werken jaarlijks tien dagen extra

Geplaatst op 12 november 2010 door

Mobiel werken – Werknemers met smartphone werken jaarlijks tien dagen extra

Mobiel werken kent veel voordelen, zoals we al in een eerder bericht meldden. De werknemer die mobiel werkt zou bijvoorbeeld minder stress ervaren als gevolg van het grotendeels wegvallen van tijdsdruk door lange reistijden en files. De flexibiliteit van mobiel werken is een ander voordeel. Maar nu blijkt dat er voor werkgevers zelfs een nog groter voordeel is: medewerkers die beschikken over een smartphone of Blackberry werken extra dagen.

NU.nl meldt dat uit een Brits onderzoek is gebleken dat veel werknemers die over een telefoon met alles erop en eraan beschikken het apparaatje nooit uitzetten en ook de werkgerelateerde applicaties die erop draaien aan laten staan. Dat heeft tot gevolg dat ze ook op vrije dagen in hoge mate bereikbaar zijn en dat de drempel om op die dagen toch even iets aan hun werk te doen een stuk lager ligt. De totale hoeveelheid extra tijd die zo aan het werk besteed wordt is tien dagen per jaar.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Actueel RSS Communicatie RSS Het Nieuwe Werken RSS Mobiliteitsmanagement

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.