Duurzame mobiliteit – Energielabel autobanden verplicht vanaf 2012

Geplaatst op 02 november 2010 door

Duurzame mobiliteit – Energielabel autobanden verplicht vanaf 2012

Vanaf 2012 wordt een energielabel voor autobanden verplicht gesteld, zo schrijft Medium4You. Het energielabel moet informatie verschaffen over de brandstofefficiëntie, de geluidsemissies en de grip op een nat wegdek. Net als verschillende huishoudelijke apparaten, kunnen op die manier ook autobanden op een goede manier met elkaar vergeleken worden.

De waardering zal op dezelfde manier geschieden: de beste banden worden beloond met een A-label, terwijl de slechtste banden het moeten doen met een rood G-label. Voor autofabrikanten brengt dit een aantal belangrijke veranderingen met zich mee. Zo moet het bandenlabel in alle technische reclameteksten en op websites gecommuniceerd worden. Ook moeten de banden voorzien van een sticker of etiket dat laat zien om welk label het gaat.

Energielabel autobandVoor bedrijven biedt dit nieuwe energielabel nieuwe kansen. Door te kiezen voor autobanden met een A-label, kiest een bedrijf duurzaam. Bovendien zal dit op de langere termijn ook commercieel gezien de meest interessante keuze zijn.

Naar verwachting zullen steeds meer regels met betrekking tot het milieu in de EU worden ingevoerd. Al deze regels hebben invloed op de bedrijfsvoering. Daarom is het belangrijk om altijd een commercieel interessante en verstandige keuze te maken, zeker op het gebied van mobiliteit. Dit past in een maatschappelijk verantwoord beleid en kan tevens voor belangrijke kostenbesparingen zorgen.

Een eerste stap in het maken van de juiste keuze is het zorgen voor inzicht. Inzicht in kosten, de huidige situatie en de huidige mogelijkheden biedt een kader dat als uitgangspunt genomen kan worden voor de weg naar verbetering.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Actueel RSS Duurzame Mobiliteit RSS Fleetmanagement

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.