Gorinchem – Telecombedrijf en ICT en automatiseringsbedrijf richten zich op communicatie en ict oplossingen voor het Nieuwe Werken – mobiel werken

Geplaatst op 26 mei 2010 door

Gorinchem – Telecombedrijf en ICT en automatiseringsbedrijf richten zich op communicatie en ict oplossingen voor het Nieuwe Werken – mobiel werken

Tegetel en Tredion een telecombedrijf en een ICT automatiseringsbedrijf in Gorinchem slaan als eerste de handen in een en bieden samen diverse communicatie en ict oplossingen die 'Het Nieuwe Werken' of 'mobiel werken'
mogelijk maken.

In 2010 zal ruim een miljard werknemers fors gebruik maken van 'mobiel werken' zo meldt IDC. Dit is een aanzienlijke hoeveelheid, die staat voor ongeveer een derde van de werkende bevolking wereldwijd. De groep mobiele werkers is onder te verdelen in mensen die vanuit huis, vanuit een (mobiel) kantoor en zonder kantoor werken. Zij wisselen hun werkplaats af en kunnen inloggen op het centrale systeem, zodat die werkplek ook niet van belang is.

Microsoft - Het nieuwe vergaderen bannerIDC verwacht dat met name de economische markten in Azië en Japan een enorme groei mee gaan maken. Dit komt door de groeiende economie, maar ook door de ontwikkeling van nieuwe communicatiemogelijkheden. Ook de vraag naar mobiel werken, met name in de vorm van mobiliteit en flexibiliteit, neemt erg toe. Ontwikkelaars als Tegetel en Tredion  spelen hier goed op in door verschillende zakelijke toepassingen te bieden die het mobiel werken of 'Het Nieuwe Werken'vergemakkelijken. Voor de gebruiker zelf, maar ook voor de samenwerking tussen verschillende gebruikers. Zo bieden zij gezamelijk bijvoorbeeld een oplossing voor het nieuwe vergaderen van Microsoft.

Het is dan ook niet vreemd dat het rapport van IDC aangeeft een enorm potentieel te zien voor mobiele toepassingen. Dit is met name het geval in het westen van Europa, waar in 2013 de helft van de werkzame bevolking, 130 miljoen mensen, mobiel zullen werken. Hiermee loopt West-Europa – en Nederland – dan ook voorop in het mobiele werken.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Actueel

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.