Mobiliteitsmanagement – Puntensysteem mobiliteitsmanagement uitgesteld tot 2011

Geplaatst op 25 maart 2010 door

Mobiliteitsmanagement – Puntensysteem mobiliteitsmanagement uitgesteld tot 2011

Oorspronkelijk zouden Nederlandse bedrijven al in 2008 door de overheid verplicht worden om aan mobiliteitsmanagement te gaan doen door middel van een puntensysteem. Dat systeem houdt in dat bedrijven kunnen kiezen uit een aantal mobiliteitsmaatregelen die een positief effect hebben op het milieu en de bereikbaarheid en daarvoor punten toegekend krijgen. Elk bedrijf moet een vastgesteld aantal punten halen.

Het puntensysteem werd in 2008 echter uitgesteld vanwege de oprichting van de Taskforce Mobiliteitsmanagement, die onder meer tot doel had te onderzoeken of mobiliteitsmanagement niet beter vrijwillig kon gebeuren. Nu het erop lijkt dat de spitsdoelstelling die de Taskforce zichzelf had gesteld niet gehaald is, komt het puntensysteem dus weer in de belangstelling te staan. VNA, de Vereniging van Nederlandse Leasemaatschappijen, meldt dat de invoering van het puntensysteem wel is uitgesteld tot 2011. De Taskforce Mobiliteitsmanagement kan namelijk niet eerder met alternatieve voorstellen komen, omdat de resultaten van de lopende projecten nog moeten worden geanalyseerd.

Maar dat het puntensysteem vooralsnog is uitgesteld, betekent niet dat het nu helemaal van de baan is. En 2011 is dichterbij dan u misschien denkt. Een goede voorbereiding op het puntensysteem kan ervoor zorgen dat u de vereiste punten straks gemakkelijk haalt. Wilt u als werkgever al eens op vrijwillige basis aan mobiliteitsmanagement gaan doen, dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Zo kunt u bijvoorbeeld kijken naar mogelijkheden als flexibele werktijden voor uw werknemers zodat die ook buiten de spits kunnen rijden. Ook mobiliteitsbudgetten en slimme reiskostenvergoedingen kunnen helpen.

U kunt ook overwegen deel te nemen aan een programma als het MVO-programma van Smart Mobility Network. Uw werknemers kunnen daarin punten sparen voor “slim reisgedrag”. De gespaarde punten kunnen worden ingewisseld tegen (korting op) leuke producten, zoals notebooks, digitale camera’s en diverse soorten cadeaubonnen. De webshop kan worden geïntegreerd in uw huisstijl, zoals ook gebeurd is op de website van C-Track, al bijna 25 jaar specialist in fleetmanagementoplossingen.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Actueel RSS Beleid RSS Mobiliteitsmanagement

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.