Duurzaam ondernemen – Personenauto’s stoten steeds minder CO2 uit

Geplaatst op 24 maart 2010 door

Duurzaam ondernemen – Personenauto’s stoten steeds minder CO2 uit

Duurzaam autorijden begint steeds meer aan te slaan in ons land. Steeds meer autokopers kiezen voor een zuinig model bij de aanschaf van een nieuwe auto, meldt Automobiel Management. Dat geldt niet alleen voor kopers van kleine auto’s, maar juist voor degenen die een groter model aanschaffen. De gemiddelde CO2-uitstoot van nieuw verkochte personenauto’s is daardoor flink gedaald, van 157 gram per kilometer in 2008 naar 147 gram in 2009. Ook de eerste maanden van dit jaar daalde de uitstoot van nieuwe auto’s verder.

Duurzaam rijden zit dus in de lift. En niet alleen op de consumentenmarkt. Ook op de markt voor zakelijke auto’s zijn steeds meer zuinige automodellen te vinden. Van ondernemers wordt immers steeds meer verwacht dat ze aandacht hebben voor het milieu. Daardoor doet het Nederlandse bedrijfsleven steeds meer aan duurzaam ondernemen. En een “groene” zakenauto past daar uiteraard naadloos in.

Greenticks is zich net als u bewust van de effecten van autorijden op ons milieu en biedt de maatschappelijk en milieubewuste ondernemer daarom een ruime keuze in de populairste automodellen van diverse merken, allemaal voorzien van groen energielabel. Daarnaast heeft de leasemaatschappij een overeenkomst met de KlimaatNeutraal Groep, die bomen plant om de CO2-uitstoot te compenseren, en is Greenticks actief in onderzoek naar nieuwe technieken en mogelijkheden om milieuvriendelijker te rijden.

Duurzaam zakelijk rijden begint dus bij Greenticks. En leasen bij Greenticks biedt u ook nog eens het voordeel van betalen per gereden kilometer: hoe minder u rijdt, hoe minder u elke maand hoeft te betalen. Dat is goed voor het milieu, maar kan u ook een flinke besparing opleveren in het mobiliteitsbudget. Zeker als u al uw medewerkers ook een Greenticks-auto van de zaak aanbiedt.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Actueel RSS Financieel RSS Voertuigen

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.