Financieel – CDA steunt kilometerheffing niet langer

Geplaatst op 22 maart 2010 door

Financieel – CDA steunt kilometerheffing niet langer

Een half jaar geleden leek het erop dat de langverwachte en veelbesproken kilometerheffing binnen enkele jaren een feit zou zijn. Minister Eurlings maakte een plan en legde het voor aan de Tweede Kamer. Elektronicaconcerns vielen over elkaar heen om de order voor het maken en exploiteren van het systeem binnen te halen. Overal op internet verschenen rekenmodules waarmee u kon bepalen hoeveel u straks kwijt zou zijn. De plannen deden veel stof opwaaien, maar een Kamermeerderheid was voor invoering van de heffing. Het leek onafwendbaar: we zouden gaan betalen voor de kilometers die we dagelijks afleggen.

Na de val van het kabinet werd echter al snel duidelijk dat het voorstel van Eurlings in elk geval een behoorlijke vertraging op zou lopen. En toen de minister aankondigde zich terug te trekken uit de politiek, werd de toekomst van het plan helemaal onzeker. En nu is de kogel dan eindelijk door de kerk, meldt het Financieele Dagblad: de kilometerheffing van Eurlings komt er niet. Het CDA trekt zijn steun voor het voorstel in, waarmee de Kamermeerderheid tot het verleden behoort.

Dat ging natuurlijk niet zonder slag of stoot: andere partijen die de kilometerheffing steunen willen er wel aan vasthouden en beschuldigen het CDA van gedraai. Het CDA gaf overigens wel aan rekening te houden met “een vorm van kilometerbeprijzing in de toekomst”. Het is dus zeker niet zo dat er nooit een kilometerheffing zal komen. In welke vorm die er komt, is aan het nieuwe kabinet.

Dit nieuws werd u aangeboden door C-Track, ruim 20 jaar specialist in track and trace en fleet managementoplossingen. Van simpele gratis rittenadministratie tot een live KPI dashboard van uw hele externe bedrijfsproces op uw laptop of zelfs uw mobiele telefoon. Van eenvoudige voertuig volgsystemen tot geautomatiseerde werkbonnen. Voor uw bedrijf, op uw tempo, binnen uw budget! Neem voor meer informatie of een vrijblijvend advies gerust eens contact op. tot

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Actueel RSS Financieel RSS Mobiliteitsmanagement

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.