Het Nieuwe Werken – Nieuwe werken biedt ook managers voordelen

Geplaatst op 05 maart 2010 door

Het Nieuwe Werken – Nieuwe werken biedt ook managers voordelen

Managers zijn niet de grootste voorstanders van het nieuwe werken. Zij verliezen het overzicht en – vaak veel belangrijker – de controle over de dagelijkse werkzaamheden van hun medewerkers. Nu "het nieuwe werken" volgens ManagersOnline niet meer te stoppen is, wordt het tijd dat ook managers de voordelen van het nieuwe werken gaan zien.

De belangrijkste eis voor succesvol en productief werken zonder aan het kantoor gebonden te zijn is een uitstekende balans tussen de hiërarchie en vrijheid. Managers moeten hun medewerkers meer vrijheid geven, maar diezelfde medewerkers moeten die vrijheid niet misbruiken om niet te werken. Daarnaast moeten managers ook zelf overgaan op een nieuwe manier van werken. De werkvloer wordt leger, maar dat wil niet zeggen dat zij overbodig worden. Zij zullen hun werk alleen op een andere manier in moeten vullen. Bijvoorbeeld door niet aan te sturen op de individuele resultaten van medewerkers, maar die van een groep als geheel. Zo bestaat er ook een bepaalde mate van sociale ‘controle’.

Microsoft - Microsoft online services grafiekTot slot is een verandering van uitrusting belangrijk. Het feit dat medewerkers niet meer op kantoor werken, wil niet zeggen dat ze niet te monitoren zijn, of dat ze volledig vrij gelaten moeten worden. Door gebruik te maken van nieuwe technologische oplossingen van Microsoft kan bijvoorbeeld effectief vergaderd worden, maar kunnen medewerkers ook op iedere locatie inloggen op het bedrijfsnetwerk. Zo kan altijd gewerkt worden én kunnen managers op ieder moment van de dag overleggen over de vorderingen. Effectief en praktisch, maar bovenal kostenbesparend: het aantal vaste werkplekken kan aanzienlijk ingeperkt worden en ook de reiskosten zullen aanmerkelijk dalen.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Automatisering RSS Beleid RSS Communicatie RSS Het Nieuwe Werken

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.