Het Nieuwe werken – Microsoft: werken kan overal!

Geplaatst op 23 februari 2010 door

Het Nieuwe werken – Microsoft: werken kan overal!

Als het aan softwaregigant Microsoft ligt, dan kan werken voortaan overal. In de auto, in de trein, in bed en aan de keukentafel. Een kantoor is niet meer nodig, het enige dat nodig is om een virtueel kantoor in te richten, is een laptop of een mobiele telefoon. Om dit nieuwe werken nog meer onder de aandacht te brengen, heeft Microsoft These Days gevraagd om een nieuwe campagne op te zetten, zo meldt Digimedia.

De campagne richt zich niet alleen op de voordelen van het nieuwe werken, maar ook op de vooroordelen die over het algemeen heersen over het nieuwe werken. Zo denken mensen al snel dat het niet veilig is en dat het onmogelijk is om thuiswerkers of mobiele werkers te managen; ze zitten immers niet op kantoor.

Voor de campagne hebben zakenmannen Frank Verduin van Winvision, Benno Zelders van Getronics en Glenn Wesenhagen van Sogeti samen met begeleider Tony Krijnen van Microsoft laten zien dat werken echt overal mogelijk is. Ze maakten opnames in een helikopter, tijdens het paintballen, tijdens het beklimmen van een steile bergwand en tijdens een race op het circuit van Monza. Ook tijdens minder spectaculaire momenten – een uitje naar een rustige golfbaan – was doorwerken gewoon mogelijk.

Microsoft heeft voor mobiel werken namelijk verschillende applicaties ontwikkeld, die gebruikt kunnen worden om efficiënt te vergaderen of om toegang te krijgen tot alle bestanden op het gezamenlijke netwerk. Ook verbinding maken met de zakelijke e-mail is heel eenvoudig mogelijk, met de toepassing Windows Mobile 6.1. Deze applicatie maakt onder andere gebruik van Outlook Anywhere, waarmee op ieder moment en op iedere plek gebruik kan worden gemaakt van Outlook.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Actueel RSS Communicatie RSS Het Nieuwe Werken

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.