Duurzame mobiliteit / brandstoffen – Europa gaat voor elektrisch rijden

Geplaatst op 03 februari 2010 door

Duurzame mobiliteit / brandstoffen – Europa gaat voor elektrisch rijden

Elektrisch rijden is CO2-neutraal, goedkoper dan rijden op fossiele brandstoffen en levert veel minder overlast op voor de omgeving. Maar het moment dat alle Europeanen in een elektroauto rijden, lijkt nog ver weg. Zo snel gaan de innovaties op dit gebied nu ook weer niet. EU-voorzitter Spanje wil de innovaties wat versnellen door meer lijn te brengen in de Europese initiatieven voor het stimuleren van elektrische auto’s. Automobiel Management meldt dat de Spaanse premier José Zapatero daarom voor volgende week een speciale bijeenkomst over dit thema heeft belegd, waarvoor alle Europese ministers van economische zaken zijn uitgenodigd.

De steunprogramma’s die er nu in diverse Europese landen zijn voor elektrisch rijden, zijn te versnipperd en er is te weinig afstemming over bijvoorbeeld de standaardisering van bijvoorbeeld oplaadstations en accu’s. De Spaanse premier hoopt op de bijeenkomst afspraken te kunnen maken over deze en andere onderwerpen die de keuze van de consument voor elektrisch rijden eenvoudiger kunnen maken.

Voordat de consument die keuze überhaupt kan maken, moeten er natuurlijk wel elektrische modellen zijn die een volwaardig alternatief bieden voor rijden op fossiele brandstof. En dat gaat volgens de Europese brancheorganisatie van autofabrikanten Acea nog wel even duren. De organisatie verwacht dat niet eerder dan in 2020 10 procent van de nieuwverkochte auto’s elektrisch aangedreven zal worden.

Zeker is echter dus wel dat Europa wil inzetten op de elektrische auto als het vervoer van de toekomst. De bijeenkomst van volgende week zal die toekomst een klein stapje dichterbij brengen, maar de tijd dat u al uw goederen per elektrische vrachtwagen zult gaan vervoeren is nog ver weg. Toch wordt ook nu al van u verwacht dat u zo groen mogelijk vervoert door de CO2-uitstoot van uw trucks zo ver mogelijk terug te dringen.

C-Track helpt u daarbij op weg met slimme fleetmanagementmodules. Zo kunt u met Plantrack de planning zodanig optimaliseren dat onnodige kilometers zoveel mogelijk vermeden worden en geeft de software van C-Track u informatie over het brandstofverbruik en daarmee de CO2-uitstoot van uw wagens.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Actueel RSS Beleid RSS Brandstoffen RSS Duurzame Mobiliteit RSS Fleetmanagement RSS Voertuigen

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.