Voertuigen – En de Auto van het Jaar 2010 is…

Geplaatst op 01 december 2009 door

Voertuigen – En de Auto van het Jaar 2010 is…

Tot op het laatste moment bleef het spannend: welke auto zou Auto van het Jaar 2010 worden? NU.nl meldt dat pas de allerlaatste stem de doorslag gaf. En de winnaar is… de Volkswagen Polo. Een mooie prestatie, want dit is pas de tweede keer dat een Volkswagenmodel de prijs wint. In 1992 ging de Golf met de overwinning aan de haal. Deze keer was het dus een nipte overwinning, zoals ook blijkt uit het puntenoverzicht dat Automotive op haar site heeft staan. De Polo won met slechts tien punten verschil van de Toyota iQ. Op de derde plaats eindigde de Opel Astra, hoewel het gat met de voorgangers daar iets groter is: 116 punten. Opvallend, gezien het feit dat de Astra van tevoren juist als de gedoodverfde winnaar gezien werd.

Blik op Nieuws meldt dat de jury de Polo vooral tot winnaar heeft uitgeroepen vanwege de moderne motoren- en veiligheidstechnologieën. Ook de prijsstelling speelde een rol van belang bij de beslissing: de Polo is een “zeer bereikbare auto” als het gaat om de prijs. De Telegraaf weet overigens dat de Nederlandse leden van de jury het niet eens zijn met de keuze voor de Polo als Auto van het Jaar. De drie Nederlanders hadden unaniem de Astra de meeste punten gegeven. De Polo eindigde bij twee van hen op de tweede plaats.

De Polo is niet alleen heel veilig, maar ook nog eens heel zuinig en schoon, dankzij de nieuwe BlueMotion technologie. Als u deze eigenschappen op prijs stelt in uw nieuwe auto, dan is het zeker het overwegen waard om hem aan te schaffen via Greenticks. Dat is heel voordelig door de vaste lage kilometerprijs en bovendien goed voor het milieu.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Actueel RSS Het Nieuwe Werken RSS Voertuigen

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.