Ecomobiel, vakbeurs en congres over duurzame mobiliteit

Geplaatst op 11 september 2009 door

Ecomobiel, vakbeurs en congres over duurzame mobiliteit

Duurzaamheid is ook binnen de mobiliteit een actueel thema. Denk maar aan de vele berichten over energielabels op voertuigen en autobanden, alternatieve brandstoffen, emissiereducties, milieu-zonering en alle fiscale regelingen die het ons aantrekkelijker moeten maken om voor een ‘duurzame’ mobiliteitsoplossing te kiezen.

Maar hoe moeten we deze ‘duurzame mobiliteit’ eigenlijk opvatten? Kort gezegd gaat het om een gezamenlijke uitdaging om op een meer verantwoorde wijze met onze mobiliteit om te gaan. Dit houdt in dat we naar oplossingen zoeken om onze verplaatsingen efficiënter, met tijdswinst (minder files) en milieuvriendelijker te doen. Daar heeft niet enkel het milieu baat bij, maar ook wijzelf, particulieren en ondernemers. Of om het met de 3 P’s vanuit het maatschappelijk verantwoord ondernemen (waarbinnen duurzame mobiliteit een stevige plaats heeft verworven) te zeggen: voordeel voor people, profit, én planet.

Ecomobiel vakbeurs voor groene mobiliteit bannerHeel wat stuurgroepen, wetenschappelijke instituten en technologische innovaties zijn hard aan het werk om ons de overstap naar duurzame mobiliteit zo comfortabel mogelijk te maken. Op Ecomobiel, de vakbeurs en congres over duurzame mobiliteit dat op 22 en 23 september in de Cruise Terminal van Rotterdam plaatsvindt, tonen ze ons graag wat mogelijk is.

Ecomobiel is hét jaarlijkse event waarop overheid en bedrijfsleven via workshops, beursbezoek en speeches kennis kunnen nemen van wat er allemaal speelt binnen de duurzame mobiliteit. Ecomobiel focust zich hierbij niet op een bepaalde branche: deelnemers uit onder andere de maritieme sector, het wegvervoer, de automotive industrie, de luchtvaart en de spoor- en infrasector zijn aanwezig.

All Green Vehicles - Spirra E (bron: ZerAuto.nl)Op de vakbeurs presenteren meer dan 70 deelnemers hun product, idee en/of visie op het vlak van duurzame mobiliteit. U maakt er kennis met diverse primeurs voor de Nederlandse markt, zoals de MP3 LT Hybrid van Piaggio, de hybride variant op de driewielige motorscooter en de Spirra E, een elektrische versie van de Spirra S van All Green Vehicles met een elektromotor van 300 pk, een topsnelheid van 230 km/u en een actieradius van 350 kilometer onder volle belasting. Daarnaast kunt u diverse workshops volgen, innovatieve schepen aan de kade bekijken en zelf elektrische voertuigen testen op het testparcours. Ook is er een speciale Young Innovator Straat met ruimte voor 20 start-ups en zal er op het eind van de beurs een Young Innovator Award worden uitgereikt aan de start-up met het beste idee / product.

Tijdens Ecomobiel wordt ook het congres “Op weg naar duurzame mobiliteit” georganiseerd. Verdeeld over 4 dagdelen en 4 thema’s zullen vele prominente sprekers hun mening geven op het gebied van duurzame mobiliteit. Voor het programma en inschrijving voor het congres, kunt u terecht op Ecomobiel.nl. De vakbeurs kunt u gratis bezoeken, wanneer u zich vooraf registreert. Kaarten aan de deur kosten 15 euro.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Actueel

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.