Betere prestaties dankzij mobiel werken

Geplaatst op 28 juli 2009 door

Betere prestaties dankzij mobiel werken

Mobiel werken is efficiënt en kan leiden tot serieuze kostenbesparingen. Maar wist u dat mobiel werken ook de prestaties van de medewerkers kan verbeteren? Op Managersonline.nl lezen we over een onderzoek dat recentelijk is uitgevoerd door Marqit. Uit dit onderzoek blijkt eveneens dat mobiel werken inmiddels al behoorlijk is ingeburgerd bij de gemiddelde Nederlandse werknemer.

Concreet betekent dit dat steeds meer Nederlanders overal toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk, waardoor ze op ieder gewenst moment kunnen inloggen en aan het werk kunnen gaan. Deze mobiliteit zorgt voor een grotere flexibiliteit en dit zorgt weer voor betere prestaties. Deze trend beperkt zich niet alleen tot Nederland, maar zet zich ook voort in andere westerse landen, zo blijkt uit onderzoek van Forrester en Yankee Group. De verwachting is dan ook dat steeds minder mensen van negen tot vijf gaan werken. Zij delen de tijd in zoals het hen uitkomt, waardoor ze uiteindelijk productiever zijn.

Emily Nagle Green, CEO van marktonderzoeksbureau Yankee Group, adviseert bedrijven dan ook om ervoor te zorgen dat de IT-afdelingen de toekomstige informatiewerkers niet beperken. Het is belangrijk om juist nu te investeren in mobiel werken. Veel bedrijven hebben deze trend inmiddels opgepikt en hebben mobiel werken als vast onderdeel in hun begroting opgenomen.

Ook kan het mobiel werken geïntegreerd worden in een mobiliteitsplan van uw bedrijf, aangezien het een perfect middel is om bijvoorbeeld files te mijden en efficiënter om te springen met verplaatsingen en woon-werk-verkeer. Daar heeft uiteindelijk iedereen weer baat bij!

Tensing Mobility Platform Een uitstekend voorbeeld van een goed ontwikkeld mobiliteitsproduct is het Tensing Mobility Platform (TMP), waarmee u de cirkel sluit tussen uw mobiele werkers, kantoor en klanten. Tensing mobiliseert uw belangrijkste bedrijfsprocessen, zodat ze direct toegankelijk zijn voor uw buitendienst- en kantoormedewerkers, ongeacht waar ze zich bevinden, thuis, op kantoor, onderweg of bij de klant. Of ze nu hun werk doen op een desktop- of een handcomputer, uw medewerkers kunnen op ieder moment belangrijke informatie over klanten, werkorders en bedrijfsmiddelen met elkaar delen. Met deze mogelijkheden met de juiste informatie en hulpmiddelen kunnen de mobiele werkers op tijd bij de klant arriveren, waar ze hun werk goed en efficiënt kunnen uitvoeren. Ook weten uw kantoormedewerkers altijd waar de mobiele medewerkers zijn en aan welke taak ze werken, waardoor ze uw klant optimaal kunnen informeren. Met de Tensingoplossing kunt u ervaren dat kostenbesparing heel goed samen kan gaan met het leveren van topprestaties. Uw veldwerkers worden productiever, de tevredenheid van uw klanten groeit, en onder aan de streep ziet u het verschil. Dat noemen wij “enterprise mobility”.

Recentelijk is versie 6.0 uitgebracht, hierin zijn tal van nieuwe functionaliteiten opgenomen. In dit product treft u onder andere een koppeling met de ALP CoPilot-routenavigatie aan, waarmee direct de routenavigatie kan worden aangestuurd voor de automatische routering naar de plaats van bestemming. Ook is het mogelijk om een real time weergave van GPS-posities op te roepen. Meer weten over de voordelen van mobiel werken of het Tensing Mobility Platform 6.0? Neem contact op met Tensing!

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Automatisering

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.