TVM wil hardere aanpak ladingdiefstal

Geplaatst op 21 juli 2009 door

TVM wil hardere aanpak ladingdiefstal

Transportverzekeraar TVM is zeer geschrokken door de toenemende cijfers wat betreft ladingdiefstal en wil een hardere en landelijke aanpak voor deze vorm van criminaliteit. De maatregelen die tot nu toe zijn genomen zijn volgens de verzekeraar onvoldoende meldt Logistiek.nl. Zo wil TVM wil naast meer bewaakte parkings, dat politie en justitie ook de veiligheid rondom de snelwegen gaat verbeteren.

“Het aantal ladingdiefstallen is met 40 procent gestegen,” zegt TVM president-directeur Arjan Bos. “Wij bespeuren deze trend al langer en ook de cijfers van het eerste kwartaal van de KLPD gingen die kant op. Onder invloed van de kredietcrisis is het transport nu slachtoffer van misdaadorganisaties, die bijna op bestelling makkelijk verhandelbare goederen als elektronica en parfum stelen. De sector heeft enorm in preventie geïnvesteerd en alleen met een stevig pakket maatregelen voorkomen we dat het verder uit de hand loopt.”

Inmiddels is de economische schade door deze vorm van criminaliteit in Nederland al opgelopen tot 350 miljoen euro per jaar en 8,2 miljard over heel Europa. Reden temeer voor TVM om aan de bel te trekken. Volgens de verzekeraar moet de politiek snel knopen doorhakken over de aanleg van bewaakte parkeerplaatsen, maar ook zorgen voor actieve opsporing en vervolging van transportcriminelen en afspraken over de veiligheid op en rond bewaakte parkings.

Volgens TVM moet er worden samengewerkt tussen brancheorganisaties en verzekeraars in de transportsector en politie en justitie. Zo zouden politie en verzekeraars onderling informatie moeten uitwisselen en moeten zij nauwer gaan samenwerken om ladingdiefstal te voorkomen.

Het zal echter nog wel even duren voor het zover is en ondertussen gaan de diefstallen maar door. Bent u het zat om te wachten op de overheid, dan kunt u zelf al maatregelen nemen. Op Logistiek.nl treft u praktische tips ter voorkoming van ladingdiefstal. Naast opvolging van deze tips, kunt u ook gebruik maken van moderne technische hulpmiddelen. Zo zijn track and trace systemen, onder andere van C-Track, en andere high-tech beveiligingsmiddelen tegenwoordig tegen relatief lagere kosten verkrijgbaar.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Veiligheid

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.