Kamer wil snellere aanleg beveiligde parkeerplaatsen

Geplaatst op 19 juli 2009 door

Kamer wil snellere aanleg beveiligde parkeerplaatsen

Ondanks de forse toename van truck- en ladingdiefstal, is de Tweede Kamer niet van plan om meer geld uit te trekken voor beveiligde parkeerplaatsen. Wel vinden ze in Den Haag dat de aanleg van deze parkeerplaatsen een stuk sneller zou mogen.

TTM.nl meldt dat de regeringspartijen CDA en PvdA vinden dat er al hard aan wordt getrokken in Nederland. Lia Roefs van de PvdA zegt niet de indruk te hebben dat het een kwestie van geld is maar ze erkent wel dat het een zorgwekkende situatie is. CDA Kamerlid Ruud van Heugten vindt dat er wel meer tempo mag in het aanleggen van beveiligde parkeer plaatsen. “ Het rapport van de verkeersinspectie bewijst de urgentie,” aldus Van Heugten. Oppositiepartijen VVD en SP zijn het hier helemaal mee eens.

Omdat het aantal ladingdiefstallen in 2008 daalde, werd er gesproken over het opheffen van het speciale team van politie en justitie die met lokvrachtwagens werken om dieven te pakken. Door de stijging dit jaar, vindt het CDA echter dat het team moet worden voortgezet. Van Heugten: “Het moet eerder worden uitgebreid dan ingekrompen.”

Ook wil hij dat Europa zich meer gaat inzetten om transportcriminaliteit tegen te gaan. Europa heeft namelijk slechts 5 miljoen euro uitgetrokken voor vijf beveiligde parkeerplaatsen terwijl Nederland 20 miljoen heeft uitgetrokken voor twintig van dergelijke parkeerplaatsen. Zo zou er uit een speciaal EU potje voor infrastructuur geld moeten worden gebruikt om door heel Europa een netwerk van veilige parkeerplaatsen aan te leggen.

Zolang er enkel nog woorden maar geen daden uit Den Haag en Europa komen, zult u er dus zelf alles aan moeten doen om te voorkomen dat uw trucks of ladingen worden gestolen. Wilt u weten wat u kunt doen, neem dan eens contact op met C-Track voor een passend advies.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Veiligheid

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.