Verwacht: grote verkeersdrukte dit weekend op Europese wegen

Geplaatst op 09 juli 2009 door

Verwacht: grote verkeersdrukte dit weekend op Europese wegen

Wie zich dit weekend op de Europese wegen moet begeven, kan zich maar beter aan grote drukte verwachten. “Vooral in Frankrijk worden lange files richting het zuiden verwacht”, meldt ANWB Reisinformatie. Naast het begin van de vakantie, is het voor veel Fransen ook een verlengd weekend vanwege de Franse feestdag op dinsdag 14 juli. Probeer vanaf vrijdagmiddag de uitvalswegen van Parijs al te vermijden. Zaterdag is er eigenlijk geen vermijden meer aan: dan worden de hele dag files van tientallen kilometers in het Rhônegebied en op de wegen richting de Alpen verwacht. Vooral de A7/A9 Lyon-Orange, de A40 Mâcon-Genève en de A43 Lyon-Chambéry zullen heel wat verkeersdrukte mogen slikken.

TankenDe ANWB waarschuwt reizigers in Frankrijk verder over de nieuwe brandstof E10, die bij sommige tankstations de bekende Euro 95 vervangt. Voor de meeste auto’s (pakweg vanaf bouwjaar 2000) zou de overschakeling van E95 naar E10 zonder problemen moeten verlopen. Maar bij oudere auto’s is er bij structureel gebruik kans op schade aan leidingen en pakkingen. Op de website www.carburante10.fr kunt u terecht voor een lijst van auto’s die op E10 kunnen rijden. Voor meer informatie over deze Ecologie 10 ('bio'brandstof met 10% aan ethanol) kunt u terecht op InfoFrankrijk.com.

In België begint morgen de bouwvakantie, en dan plannen de meeste van onze zuiderburen hun vakantiereis. Vooral de wegen naar de kust (E40 Brussel–Oostende) en naar de Ardennen (E25 Luik–Arlon en E411 Brussel-Arlon) beloven druk te worden.

Wie richting Duitsland gaat, kan vooral zondag extra hinder verwachten op de wegen in de Eifel, vanwege de grote prijs F1 van Duitsland (Nürburgring). Ook rond Hamburg, Neurenberg en München kunt u last hebben van vakantiedrukte.

Gaat u met de auto naar Oostenrijk / Zwitserland of Italië,  dan kunt u zich mentaal al voorbereiden op lange wachttijden voor de St-Gotthardtunnel (A2 Bazel-Chiasso), en de Tauern- en de Katschbergtunnel (A10 Salzburg-Villach)

Traphic FilekaartAls u weet waarmee u rekening moet houden, gaat de trip vaak nog eens zo goed. Ook als u zich voor uw werk met de wagen moet verplaatsen, kun je maar best op de hoogte zijn van de actuele verkeerssituatie. Een handig hulpmiddeltje is Traphic.nl. Powered by Vialis, geeft Traphic.nl een actueel beeld van het verkeersbeeld op de A- en N-wegen én op het spoor.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Actueel

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.