De voordelen van een fleetmanagementoplossing

Geplaatst op 03 juli 2009 door

De voordelen van een fleetmanagementoplossing

Het hebben van een transport of logistieke onderneming vergt veel inspanning en tijd. U kunt immers niet zomaar uw vrachtwagens de weg op sturen; u weet als geen ander dat daar van alles bij komt kijken. U hebt te maken met operationele kosten, wetgeving, concurrentie, klanten, planning, administratie en nog heel veel meer. Goede automatisering is daarom voor transportbedrijven geen overbodige luxe als het gaat om het beheer van uw wagenpark, chauffeurs en diensten. Proactieve ondernemingen kiezen daarom steeds vaker voor ondersteuning door een professionele fleetmanagementoplossing.

Fleetmanagement

Transics kent de uitdagingen waar u elke dag mee worstelt en biedt daarom innovatieve fleetmanagementsystemen op maat voor de transportsector. Deze systemen omvatten een brede waaier aan geavanceerde functionaliteiten die uw dagelijkse werking, en die van alle betrokkenen, aanzienlijk vereenvoudigen. Zo kunt u zich concentreren op wat echt telt.

Transics werkt nauw samen met externe gespecialiseerde partners, waaronder telecomoperatoren en softwareleveranciers, waardoor een totaaloplossing van boordcomputers en bijhorende software, mobiele communicatie en IT-diensten aangeboden kan worden. Een efficiëntere planning, scherpere kostenstructuur en hogere marges zijn slechts enkele voorbeelden van de voordelen die een dergelijk systeem biedt.

Voordelen

Een fleetmanagementsysteem biedt een transportonderneming een scala aan voordelen. Het is misschien even een investering, maar de ROI bereikt u binnen slechts enkele maanden. “Onze Return On Investment op lange termijn vertaalt zich hoofdzakelijk in een beter beheer van de rijtijden en in het beschikken over real-time informatie. Vanaf de eerste weken van de ingebruikname van de Transics boordcomputer met GPRS communicatie stelden we een sterke daling van onze telecomfactuur vast,” aldus Francis Aubry, Administratief en Financieel Directeur van Mauffrey in Frankrijk (1.100 vrachtwagens).

Een groot voordeel is dat u uw operationele efficiëntie verhoogt. Chauffeurs communiceren vlot met de thuisbasis en eventuele opdrachtgevers of onderaannemers krijgen zicht op het hele logistieke gebeuren. U weet precies waar uw wagens zich bevinden en of ze al dan niet klaar zijn om te laden of te lossen. Wanneer u het maar wenst, kunt u met slechts een paar muisklikken informatie opvragen over welk onderwerp dan ook.

Een ander groot voordeel – voor velen misschien wel het grootste voordeel, vooral nu – is het kostenbesparende effect. U krijgt een real-time zicht op wachttijden, de positie en activiteit, inclusief de tachodata, en het rijgedrag van uw chauffeurs. Correcte verloning, verhoogde bezetting van uw vloot en minder verloren kilometers zijn hiervan een rechtstreeks resultaat. Bovendien bespaart u op uw communicatiekost dankzij een Europees telecom ‘flat fee’.

Daarnaast registreert de boordcomputer feilloos het verbruik en het rijgedrag van uw chauffeur. De Transics software maakt hiervan heldere analyserapporten, zodat u kunt bijsturen, brandstof besparen en zo ook de CO2-uitstoot verlagen.

Verder helpt het u en uw chauffeurs de wetgeving te respecteren. De boordcomputer stuurt in real-time de informatie van de tachograaf door. Zo worden zowel chauffeur als planner gewezen op de status van rij- en rusttijden. Via TX-on-board Geofencing op de boordcomputer worden uw chauffeurs bij het binnenrijden van laad- en lossites geïnformeerd over de specifieke na te leven reglementeringen.

En dat is nog niet alles. Een fleetmanagementsysteem verlaagt de administratieve werkdruk en verhoogt de personeelstevredenheid via gebruiksvriendelijke oplossingen. Zo is het systeem afgestemd op de taal van chauffeur en planner, gepersonaliseerd volgens ieders behoefte en geïntegreerd in back-office applicaties zoals salarisverwerking-, transport management- en planningssoftware.

Last but not least kunt u de klanttevredenheid verbeteren omdat u de tools in huis heeft om contractafspraken beter te kunnen naleven: aanleveren van real-time elektronische leveringsbewijzen, statusoverzichten en opvolging van leveringstijden, rapportering en analyse van de resultaten versus de vooropgestelde serviceobjectieven.

Voor meer informatie over de Transics producten en diensten kunt u terecht op Transics.com of bellen naar +32 (0)57 34 61 71.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Fleetmanagement

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.