Wetsvoorstel kilometerheffing weer uitgesteld

Geplaatst op 18 juni 2009 door

Wetsvoorstel kilometerheffing weer uitgesteld

De wet over de kilometerheffing zal niet voor het zomerreces de Tweede Kamer ingaan, ondanks eerdere beloftes van minister Camiel Eurlings (CDA, Verkeer) nog voor het reces met een voorstel te komen. Eurlings stelde de komst van de heffing al enkele jaren uit, tot woede van de Tweede Kamer, meldt Elsevier.

 De reden van de vertraging zou onder meer te maken hebben met het feit dat de Raad van State nog geen advies heeft uitgebracht over de hoogte van het basistarief van de kilometerheffing. En dat dit advies nog niet is gegeven is vrij logisch, want de aanvraag voor dit advies moet nog worden ingediend vertelde RvS-woordvoerder Wendy van der Sluis tegen Elsevier.

 Volgens minister Eurlings betekent de vertraging niet dat de introductie van de kilometerheffing opnieuw wordt uitgesteld, maar oppositiepartijen als de VVD en SP denken dat vertraging wel het gevolg is. De coalitiepartij ChristenUnie zegt dat het uitblijven van een voorstel 'een gemiste kans' is.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Actueel

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.