Bijtelling elektrische auto's nog lager

Geplaatst op 17 mei 2009 door

Bijtelling elektrische auto's nog lager

De fiscale bijtelling voor privégebruik van elektrische auto’s wordt verlaagd van 14 naar 10 procent. Ook wordt de bpm-vrijstelling voor deze auto's verlengd tot 2018, het jaar de bpm volledig moet zijn omgezet in een kilometerheffing. Staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën maakte dit afgelopen zaterdag (16 mei 2009) bekend tijdens een CDA-verkiezingsbijeenkomst op het TT-circuit in Assen meldt Fleetmotive.

 We kennen op dit moment drie bijtellingpercentages: 14, 20 en 25 procent. Vanwege hun lage CO2-uitstoot vielen elektrische auto’s al in het 14 procent tarief. Omdat de aanschafkosten van een elektrische auto relatief hoog zijn en er in Nederland nog niet voldoende oplaadpunten zijn, is de verkoop van elektrische auto's in de leasemarkt nu nog zeer laag. Omdat de overheid uiteraard graag meer elektrische auto’s op de weg wil zien, moet dit nieuwe bijtellingtarief een extra stimulans geven aan leveranciers en fabrikanten van elektrische auto's.

 “Mede door onze gunstige fiscale regelingen zie ik veel belangstelling van ontwikkelaars van elektrische auto's voor de Nederlandse markt. Door de lagere bijtelling nu al in de wet op te nemen, hoop ik fabrikanten een extra duwtje in de rug te geven, zodat de elektrische auto binnen afzienbare tijd voor iedereen een betaalbaar alternatief biedt,” verklaart De Jager.

 De maatregel moet op 1 januari 2010 ingaan.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Voertuigen

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.