Handboek Fiscale Regelingen Mobiliteit

Geplaatst op 08 mei 2009 door

Handboek Fiscale Regelingen Mobiliteit

Wanneer uw medewerkers in een auto van de zaak rijden en geen andere vervoersmiddelen gebruiken, dan is het fiscale stelsel simpel. U telt een deel van de waarde van de auto bij hun salarissen wanneer zij meer dan 500 privékilometers per jaar rijden.

Er zijn echter steeds meer ondernemingen die hun werknemers een flexibele combinatie van vervoersmogelijkheden aanbieden bijvoorbeeld een totaalpakket voor zakelijke mobiliteit. Hierbij valt te denken aan een combinatie van deelauto, huurauto, trein, (trein)taxi, gebruik van P&R-terreinen, de OV-fiets, het elektronisch verwerken van kilometerdeclaraties en het beheer van persoonsgebonden mobiliteitsbudgetten. Het blijkt alleen in de praktijk dat de fiscale regelgeving rond dergelijke combinaties niet altijd even duidelijk is.

vrouw Daarom hebben het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en de TaskForce MobiliteitsManagement een praktisch handboek samengesteld waarin een overzicht wordt gegeven van de fiscale regelgeving rond mobiliteit meldt Verkeersnet. In het handboek kunt u alles vinden over de fiscale regelgeving rond mobiliteit, zoals het stimuleren van bepaalde vervoersvormen en het voorkomen van mobiliteit door het stimuleren van verhuizen en telewerken.

Het handboek geeft een duidelijk overzicht van de fiscale gevolgen per vervoermiddel, maar ook uitgesplitst bij gebruik ten behoeve van woon-werkverkeer, zakelijke verkeer en privéverkeer. Verder wordt er aandacht besteed aan de verhuisregeling als u wilt dat uw medewerkers dichterbij het bedrijf wonen maar ook aan de mogelijkheden voor telewerken. Het handboek is handig voor u, maar ook voor uw medewerkers; het behandelt de fiscale vraagstukken zowel vanuit de optiek van de werkgever als de medewerker. U kunt het handboek in PDF-formaat gratis downloaden via de website van de TaskForce MobiliteitsManagement.

Wanneer alle fiscale regelgevingen duidelijk zijn, dan bent u er echter nog niet. De fiscus verlangt dat er een sluitende administratie wordt bijgehouden met betrekking tot een wagenpark. U kunt uw medewerkers een velletje papier geven waarop zij met de hand de ritten bijhouden, maar u kunt dit ook volledig automatiseren, bijvoorbeeld met de systemen van C-Track. Via de website kunt u uw naam en telefoonnummer achterlaten en dan wordt u teruggebeld door één van de C-Track adviseurs. U kunt natuurlijk ook zelf bellen naar 078 – 644 93 34.

Het Smart Mobility Network heeft als belangrijkste doelstelling "het informeren, inspireren en adviseren van bedrijven en werknemers op het gebied van Mobiliteit". Werkgevers en werknemers kunnen nu ook direct vragen omtrent dit onderwerp of een ander onderwerp stellen aan het Smart Mobility Team.

RSS Advies

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.